ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Ημ/νία: 25 Σεπ 2019
  • Σχόλια: 0

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ιατρών και κοινού έγινε στις φιλόξενες αίθουσες του Ξενοδοχείου Αστήρ Πάτρας, στις 20-9-2019, η φθινοπωρινή Γηριατρική Ημερίδα που διοργανώθηκε από την εταιρεία μας, την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος με εισηγήσεις πάνω στο θέμα της Ευθραυστότητας –ευαλωτότητας των ηλικιωμένων οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Παν. Πατρών, οι οποίοι με σαφήνεια, επιστημονικότητα και ιατρική δεοντολογία αναφέρθηκαν και πρότειναν μεθόδους και αγωγές πρόληψης αλλά και θεραπευτικής αντιμετώπισης των καταστάσεων που παρουσιάζουν οι ηλικιωμένοι μας (κατάγματα οστεοπόρωσης, δυσπεψία, γηρασμένο μυαλό, εύθραυστο δέρμα, βιοδείκτες γήρανσης του ενδοκρινικού συστήματος κ.α.).

Ακολούθησε το ιατρικό μέρος με εισηγήσεις υψηλού επιπέδου σε νόσους και καταστάσεις που ταλαιπωρούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως οι πτώσεις στους ηλικιωμένους από τον εξαιρετικό Επικ. Καθηγητή –Ορθοπαιδικό κ. Σύγγελο Σπύρο, η σωστή χρήση των στατινών στην Τρίτη ηλικία από την εξαίρετη καρδιολόγο Πατρών κ. Ελένη Μαυρονάσιου, ενώ το πρόβλημα της φαρμακευτικής συμμόρφωσης ανέπτυξε με μεγάλη σαφήνεια η εξ Αθηνών παθολόγος κ. Συκαρά Γεωργία.

Ακολούθως η Πατρινή Ψυχίατρος κ. Φωτεινή Γιαννακοπούλου εισηγήθηκε τη ιδιαίτερη σχέση μικροβιώματος του εντέρου  και κατάθλιψης. Τα σοβαρά θέματα της οξείας χειρουργικής κοιλίας αναπτύχθηκαν από τον εξαίρετο Επιμελητή Χειρουργό του Ολυμπίου Θεραπευτηρίου Πατρών κ. Ζυγομαλλά Απόλλωνα, ενώ το επιστημονικό μέρος τελείωσε με το, για πρώτη φορά, παρουσιαζόμενο θέμα της χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας στους ηλικιωμένους, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής Παν. Πατρών και αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Σκρουμπή Γεώργιο.

Επακολούθησε ζωηρή διαδραστική συζήτηση μεταξύ κοινού και ομιλητών, με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν ικανοποιημένοι και με περισσότερες γνώσεις για την υγεία των ηλικιωμένων.

Ευχαριστούμε όλες και όλους, που συμμετείχαν στην ημερίδα και συντέλεσαν στην επιτυχία της και υποσχόμαστε συνέχιση του αγώνα μας για το καλό των ηλικιωμένων μας.

 

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Comments are closed.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας με κάποιο απο τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.