ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Ημ/νία: 03 Οκτ 2019
  • Σχόλια: 0

Πρώτη Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας» ή αλλιώς «Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων», όπως υιοθετήθηκε από  τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εταιρεία μας γιόρτασε την ημέρα αυτή  με τη συμμετοχή  των μελών της, αλλά και πλήθος φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Το Σάββατο 28/09, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μελών της και ιδιαίτερα για τον μακαριστό ευεργέτη της εταιρείας μας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και την προσφάτως αποβιώσασα εθελόντριά μας Πολυξένη Σερεμέτη.

Την Κυριακή 29/09, το Δ.Σ. της εταιρείας, με μέλη και φίλους, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γηροκομείου, όπου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των ηλικιωμένων. Στη συνέχεια, προσφέρθηκε,  σε γειτονικό κέντρο,  καφές με ποικιλία εδεσμάτων. Οι συμμετέχοντες  βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να περάσουν ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό.

Τη Δευτέρα 30/09, πραγματοποιήθηκε Ιατροκοινωνική εκδήλωση με θέματα που αφορούν την όραση, την ακοή και τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων. Ομιλητές ήταν η κυρία Σταθοπούλου Μαρία, οφθαλμίατρος, η οποία μίλησε για το γλαύκωμα στην Τρίτη ηλικία, ο κύριος Σταύρου Σταύρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος μίλησε για την πρεσβυακουσία και η κυρία Κουτσούρη  Χριστίνα-Παναγιώτα, Επικουρική Επιμελήτρια Παθολογίας Νοσοκομείου Ρίου, η οποία μίλησε για τον εμβολιασμό στους ηλικιωμένων. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν έδωσαν τροφή για ερωτήσεις, απορίες και διευκρινίσεις, ενώ ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση. Με κέρασμα έκλεισε η εκδήλωση, η οποία, κατά γενική ομολογία ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.Γ.

Comments are closed.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας με κάποιο απο τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.