ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Ημ/νία: 17 Μάι 2014
  • Σχόλια: 0

Κατάθλιψη

Κατάθλιψη είναι η συναισθηματική διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από λύπη, απελπισία, απαισιοδοξία, απάθεια και γενικότερα απώλεια του ενδιαφέροντος και της ευχαρίστησης για τη ζωή.

Η κατάθλιψη προσβάλει παγκοσμίως περίπου 250.000.000 ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης. Εμφανίζεται σε ένα ποσοστό 20% και οι στατιστικές λένε πως μια στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους οκτώ άνδρες μπορεί να εμφανίσουν κατάθλιψη σε κάποια στιγμή της ζωής των.

Μελέτες, έχουν δείξει πως όλες οι ηλικίες είναι επιρρεπείς. Οι μισές σχεδόν από τις περιπτώσεις κατάθλιψης δεν αναγνωρίζονται έγκαιρα και δεν υποβάλλονται σε θεραπεία.

Άλλα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η διαταραχή στην όρεξη και στον ύπνο, η επιβράδυνση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, το άγχος για επερχόμενη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, ενοχές, χαμηλή συγκέντρωση και προσοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2020 η κατάθλιψη θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στον αναπτυγμένο κόσμο προσβάλλοντας πιθανώς το 25% του πληθυσμού. Ωστόσο, εφόσον διαγνωσθεί η κατάθλιψη, είναι θεραπεύσιμη.

Comments are closed.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας με κάποιο απο τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.